over ons

“I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it.”
― Bill Gates

Dit citaat van Bill Gates vat de manier waarop we bij Grouks werken samen. We maken er een punt van om als een luie bastaard te denken om de eenvoudigste oplossingen te bieden die een grote impact zullen hebben.

Wij maken het verschil door een eenvoudige, effectieve oplossing met een hoge toegevoegde waarde te vinden om uw probleem te implementeren. We zullen altijd adviseren om te beginnen met een kleine krachtige verandering en deze vervolgens uit te breiden naar andere veranderingen op basis van de feedback en behoeften die door de praktijk zullen zijn geïdentificeerd.

Wij beschouwen alle theorieën en best practices als een prachtige toolbox om uit te putten of ons te inspireren om de juiste impact te creëren.

visie

Wij geloven dat de meest succesvolle bedrijven een levendige en koesterende cultuur hebben, die is opgebouwd rond mensen die gefocust, gemotiveerd, verbonden en samenhangend zijn en die zich op hun gemak voelen. We willen helpen om gezonde, evenwichtige, stressvrije en duurzame bedrijfsecosystemen te creëren door de kracht van de individuen, teams en managers in hen te ontketenen.

Missie

Bedrijfsculturen zijn levende ecosystemen. Ze kunnen niet worden veranderd door middel van een decreet of een ontwerp. Ze kunnen ook niet worden geproduceerd. Ze zijn een delicaat mengsel van menselijke psychologie, handelingen en houdingen, overtuigingen en gedrag. Ons doel is om een habitat voor succes te koesteren. Wij rusten individuen, teams en managers uit met de middelen om te navigeren en hun eigen bedrijfsecosysteem positief te beïnvloeden.

Stijl

Grouks betekent veelzijdigheid en authenticiteit. We zijn trots op onszelf in de manier waarop we werken, trainen en coachen. We passen ons aan aan de individuen en teams die we zien als onze partners in een ontdekkingsreis. Elke Grouks-ervaring is uniek. Elke Grouks-ervaring is verhelderend. U ervaart onze authenticiteit terwijl wij u begeleiden om de uwe te onthullen.

Zijn oprichter

Yves de Jamblinne

Ik heb Grouks opgericht in 2015. Ik had een decennium lang gewerkt in IT- en project-/teammanagementfuncties. Eerst in een Belgisch gezondheidszorgbedrijf en daarna voor een van de Big Four consultingbureaus. Dit waren geweldige leermogelijkheden voor mij.

Ik gedijt op nieuwe ervaringen, op verandering en op het verder kijken dan het voor de hand liggende. Ik zie vaak oplossingen waar anderen alleen maar problemen zien.

Proberen ‘in te passen’ in traditionele bedrijfsstructuren en werkwijzen heeft me vaak gefrustreerd, en heeft ongetwijfeld voor spanning met anderen gezorgd… Toen ontdekte ik het Process Communication Model (PCM). Het was een eye-opener en een levenswisselaar. Ik begreep mijn ware persoonlijkheid en de impact ervan op anderen. Dit moment van de waarheid werd ook de motivatie voor mijn toekomst.

Ik ben gepassioneerd door mensen. Bedrijven gaan over mensen. Toch worden mensen zo vaak beperkt door de processtructuren van een bedrijf en een bedrijfscultuur die eerder remmend werkt dan dat ze het mogelijk maakt. Mijn ambitie is om dat te veranderen en bedrijfsculturen te laten evolueren naar levendige en koesterende culturen, opgebouwd rond mensen die gefocust, gemotiveerd, verbonden en samenhangend zijn, en die zich op hun gemak voelen met elkaar en met zichzelf.

Aquaria en vissen hebben mij altijd geïnspireerd. Ik vind het een opvallend krachtige metafoor voor de bedrijfswereld: managers en medewerkers zijn de vissen die moeten navigeren, zwemmen en overleven in hun omgeving. De wateren bevatten ongeziene maar sterk voelbare onderstromen. Als het evenwicht wordt verstoord, kunnen de vissen overbelast raken en kan dit leiden tot een instorting van het kwetsbare ecosysteem. Dit geldt ook voor de zakenwereld. Er is veel dat we kunnen overdenken en leren van de natuur en toepassen op de menselijke natuur.

TOP